Dolf Meijer

 

Dolf is al bijna 25 jaar schaaktrainer. Hij heeft veel ervaring met het geven van schaakles op scholen, maar heeft ook jarenlang selectietraining voor de landelijke schaakbond gegeven. Met veel verschillende werkvormen en leuke spelletjes probeert hij ieder kind telkens nieuwe vaardigheden bij te brengen.  Er is niets zo leuk dan kinderen stapje voor stapje beter te zien worden!
 

Dolf studeerde Cognitieve Kunstmatige Intelligentie, was talentcoach van de KNSB, schaakte in het eerste team van de Eindhovense schaakvereniging en is voorzitter van Jeugdschaakvereniging Best Moves.

Diana Kukhianidze

 

Diana is 19 jaar oud. Ze heeft van haar 8e tot haar 14e met veel plezier geschaakt. Ze is vaak meegeweest op Kempenkamp, een schaakzomerkamp voor kinderen. Ze heeft het altijd jammer gevonden dat ze vanwege tijdgebrek moest stoppen met schaken.

 

Ze geeft nu met veel enthousiasme schaakles, zo kan ze toch met schaken bezig zijn. Ze geniet ervan om kinderen een stapje verder te helpen. 

Diana studeert aan een evenementenopleiding. Ze vindt het leuk om bezig te zijn met schaken of organiseren of een combinatie van beiden. Zo organiseerde ze zelf een schaaktoernooi voor kinderen in Eindhoven. 

 

Hub van der Laar

 

Op het moment dat mijn zoon met schaken begon bij WLC, ben ik ook betrokken geraakt bij het schaken. Eerst materiaal klaarzetten en de competitie regelen, later ook groepen begeleiden en instructies geven. Ik heb een loopbaan in de ICT achter de rug, waardoor ik nu ook tijd heb om op basisscholen les te geven.


Mijn motivatie is dat kinderen veel voordelen hebben door te leren schaken:
- Het helpt bij het leren anticiperen
- schaken bevordert ook sociaal gedrag zoals sportiviteit, het leren verliezen, maar vooral ook het verplaatsen in de tegenstander.
- schaken bevordert het analytisch en rekenkundig vermogen van kinderen.


Ik hoop dat ik dit nog lang kan blijven doen.

Mischa Senders

 

Mijn naam is Mischa Senders, ik ben 25 jaar oud en ik schaak vanaf mijn 7de. Tijdens mijn middelbare schooltijd heb ik met plezier lesgegeven bij schaakvereniging Waalwijk, de club waar ik begonnen ben.

 

Momenteel woon en studeer ik in Eindhoven. Toen ik werd benaderd om schaakles te gaan geven op basisscholen in Eindhoven was ik meteen enthousiast. Het is voor mij een mooie uitdaging om kinderen op een leuke manier te leren schaken. Het is bekend dat schaken heel goed is voor de ontwikkeling van kinderen. Ik hoop dat ik zo een klein steentje kan bijdragen aan de ontwikkeling van vele kinderen.

Storm Hoeks

 

Ik ben Storm, ik ben 18 jaar en ik geef al 5 jaar met veel plezier schaakles bij mijn eigen club. Ik ben zelf begonnen met schaken toen ik 6 was en heb toen geleerd hoe leuk schaken kan zijn. Ik schaak zelf ook nog altijd met veel plezier bij mijn kleine club in Soerendonk.
Toen ik begon met lesgeven wist ik meteen dat ik het heel leuk vond. De motivatie die ik de kinderen kon geven en de manier waarop ik ze kon helpen gaf mij weer de energie om nieuwe dingen te verzinnen voor ze. Het leukste aan lesgeven is voor mij de kinderen vrolijk zien en ze leren om te schaken. Ik hoop dat ik deze kinderen altijd een leukere dag kan bezorgen en dat ze hun plezier in het schaken zullen houden.  Zelf woon ik Eindhoven en ga ik dit jaar beginnen aan mijn studie natuur- en sterrenkunde in Nijmegen. 
Ik zal hopelijk nog op veel scholen en nog lang les gaan geven.

Marcella Gunther

 

Ik ben Marcella, 27 jaar oud en ben zo’n 20 jaar geleden begonnen met schaken.  Vooral in mijn jeugd jaren heb ik heel veel geschaakt en heb ik aan van alles wel meegedaan. Van toernooien en schaakkampen tot mijn hoogtepunten de WKs in 2008 en 2010 en het EK in 2009. Nu vind ik het mooi dat ik dat enthousiasme mag doorgeven aan de huidige jeugd.

 

Ik kan me nog heel goed herinneren dat toen begon met schaken ik ook beter werd in rekenen op school.  Inmiddels is ook aangetoond dat schaken inderdaad goed is voor de ontwikkeling van kinderen. Bij mij heeft het er denk ik ook toe geleid dat ik uiteindelijk aan de TU/e ben gaan studeren.
Inmiddels woon ik nu bijna 10 jaar in Eindhoven en ben ik onlangs begonnen aan een tweede master opleiding: biomedische technologie in Delft.  Voorheen heb ik wel eens bijles gegeven aan middelbare scholieren, maar schaakles geven is dan toch wat leuker. Ik hoop dat ik dit dan ook nog lang zal blijven doen!

Jan Arts

 

Sinds mijn 14de jaar schaak ik. Je leerde het toen uit boeken en door het spelen van partijen tegen andere schakers.De computer was er toen nog niet.

 

In de huidige tijd is er enorm veel schaakmateriaal, “Google” staat er vol van.

Ook zijn er  nu door de Koninklijke Schaakbond opgeleide schaaktrainers om je

goed voor te bereiden op deze prachtige sport. Daar help ik je graag mee.

Voor mij is schaken super ontspannend, klinkt als een schijnbare tegenstelling is het niet vind ik.Tijdens een schaakpartij denk je nergens anders aan.Je bent constant op zoek naar de beste, de veiligste, meest dreigende en winnende zet.Het is concentreren en de beste keuzes maken. Het is een spel met enorm veel mogelijkheden.Je kunt het individueel spelen en in teamverband.

 

Ik geniet van de schoonheid van het schaakspel en hoop dat ik het plezier dat ik daar aan beleef aan je kan overbrengen.